9 mei 2019 Oogstdialoog ‘JIM-project’

Het ‘Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht’ nodigt je van harte uit om op donderdag 9 mei van 10:30 tot 12:00 uur op het Utrecht Science Park (bij de Hogeschool Utrecht) deel te nemen aan een oogstdialoog rond het JIM project. Jeugdprofessionals, docenten, studenten, jeugdigen, opvoeders, beleidsmakers, projectleiders en onderzoekers zijn allen van harte welkom. 

Het project is onderdeel van de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Utrecht. Het beoogt een overdraagbare en empirisch onderbouwde aanpak te ontwikkelen voor het werken met een informele mentor (JIM). Het onderzoek richt zich op de volgende vraag: Wat zijn de succes- en faalfactoren in de samenwerking tussen gezin, professionals en een zelfgekozen informele mentor (JIM) door jongeren in de leeftijd van 12-23 bij een dreigende uithuisplaatsing?

Tijdens de oogstdialoog komen de volgende vragen aan de orde:

  1. Wat houdt de JIM-aanpak in? Wat weten we vanuit het onderzoek? Wat kunnen we leren van deze aanpak?
  2. Wat vraagt het van (toekomstige) jeugdprofessionals om jeugdigen en gezinnen te stimuleren samen met hun netwerk hun problemen op te lossen en om als professional samen te werken met mensen uit dit informele netwerk? Hoe kunnen zij zich hierin scholen en ontwikkelen?
  3. Wat kunnen deelnemers aan deze oogstdialoog op korte termijn voor elkaar betekenen?

Aanmelden
Ben je erbij? Geef je dan vóór 6 mei 2019 op via [email protected]. Kort voor de bijeenkomst ontvang je dan de precieze locatie en routebeschrijving.

Over de oogstdialogen
Met het organiseren van oogstdialogen wil het leernetwerk bijdragen aan betere benutting van ontwikkelde kennis en betere aansluiting tussen opleidingen en beroepspraktijk. Meer informatie over het leernetwerk vind je hier

Scroll naar boven